http://mozaikegy.wix.com/mozaikegyesulet

Honlapunkra ide kattintva tud visszatérni!

2013. március 16., szombat

Érdekvédelmi tanácsadó a MOZAIK Egyesületben

Egyesületünk tagja is részt vett azon az érdekvédelmi tanácsadó képzésen, mely az FSZK-ban került megrendezésre. Az érdekvédelmi munkában való részvételt fontos feladatunknak tartjuk, a képzés lehetőséget biztosít arra, hogy ezt a munkát még hatékonyabban végezhessük.

A képzésről az FSZK hírlevelében is tájékoztatást adott:

"A Fogyatékos Emberek Szövetségeinek Tanácsa (FESZT) soros elnökségét betöltő ÉFOÉSZ szervezésében sikeresen lezárult az érdekvédelmi tanácsadó képzés, melynek az FSZK adott otthont. A képzésben elsősorban a FESZT tagszervezeteinek képviselői vettek részt, akik évek óta az érdekvédelemben végzik munkájukat. A képzés a kitagolási stratégia részletes ismertetésére, az intézményi férőhely kiváltásban közreműködő mentorhálózat bemutatására, a különböző meggyőzés-érvelési technikákra és az érdekvédelmi tanácsadó konkrét szerepére, feladataira fókuszált.
A kiképzett érdekvédelmi tanácsadók a mentorokkal együttműködve, a TIOP 3.4.1-A pályázat keretében, összesen 400 órában fogják segíteni az intézményeket a kitagolás során, elsősorban a lakók érdekeit képviselve."

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése